kékbarnagyönygös7.jpg

Az alábbi nyakéket egy egyetemi évfolyamtársnőm rendelte egy kedves barátnője számára szülinapi meglepetésnek. Az ünnepelt, aki bizonyára egész évben nagyon jó kislány volt, -- ezért is választottak számára különösen figyelmesen ajándékot --, a személyleírás szerint barna hajú, magas, elegáns teremtés. Inkább sportosan öltözködik, szeret farmerben járni, és semmiképp sem az a fidres-fodros fajta hölgyemény. Jól áll neki a türkiz és a kék. A többi színt ehhez választottam a korallzátonyok színpalettájából. 

kékbarnagyönygös1.jpg

kékbarnagyönygös2.jpg

Nagyon vonzó az a hihetetlen gazdagság, amit a tenger kínál, ezt akartam valamiképp itt is visszaadni. Izgalmas volt belecsobbanni a sok kékbe és felfedezni egyes árnyalataikat. Máskor vagy a türkizhez vagy például a királykékhez igazítottam volna a többi színt, itt azonban a kékeket egyben kellett látni. Ahhoz, hogy üdék és hangsúlyosak legyenek, kellett néhány ellenpont is. Ezért jól esett a szemnek, amikor bejött a képbe a vöröses, narancsos barna, a bronz és a fekete és egyfajta meleg szürke is.

kékbarnagyönygös4.jpg

kékbarnagyönygös8.jpg

kékbarnagyönygös3.jpg

A nagy bézs üveggolyót, bár a színe jót tett az összeállításnak, végül nem használtam fel. A "gyöngylevesben" (angolul beadsoup-nak hívják az összekészített gyöngyöket) még nagyon jól mutatott. A formája azonban túl sima és konkrét volt a tengerek amorf csodáihoz képest. Ezért inkább sokféle, szabálytalan alakú követ és gyöngyöt használtam, amelyek változatos textúrájukkal idézik meg a korallzátonyok gazdag világát.

Címkék: ékszer elegáns outdoor színbomba

A bejegyzés trackback címe:

https://azoltoztetono.blog.hu/api/trackback/id/tr75245564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása