Az alapsztori az, hogy egy 60 nm-es, kétbejáratú lakást átalakítottunk két garzonná. Hurrá!!! Egyiküket, a miniloftot a múltkori posztban már láthattátok, most pedig a romantikus leánylakásba nyerhettek betekintést. A fotók az Otthon Magazin nyári Kislakás számában jelentek meg. 

Előbb jöjjön, ami közös (a lofttal): nagyon világos padló és sok fehérség, hogy kellemesen tágas, világos hatású legyen a lak. És ami más: a fürdő, amely itt érintetlen maradt. El is mesélem, hogy el tudjátok képzelni: a 90-es évek mentakék/zöld márványos csempéje, mentakék mosdó és kád, kitűnő állapotban. Hát nem volt szívünk sem pénzünk széttúrni. Ehelyett megpróbáltunk előnyt kovácsolni a hátrányból, és kikiáltottuk a mentát az év színének. Innentől kezdve aztán szinte magát rajzolta a lakberendezési koncepció. Mentakék és türkizzöld színhatás a kiegészítőkön, amit finoman tovább lányosítottunk kétféle rózsaszínnel.

A bútorok egy része újdonság, pl. az álcázás iskolapéldáját hozó fehér Ikea-konyha, amely az egy szem szobába került. Így lett egy szuper kis amerikai konyhánk, melybe tetszés szerint begördíthető az Ikea könyvespolcból átalakított 3:1-ben zsúrkocsi, amely egyszerre  munkapult, tálaló és bárasztal.

_mg_7403_1.jpg

Újdonság a többféleképpen használható Ikea Brimnes-kanapéágy is, amely kanapéként és ágyként is teljes értékű bútordarab. A többiek új életre kelt, meghekkelt bútorok, és hogy micsoda öröm volt átalakítani őket! A két lakást elválasztó ajtóból például rusztikus ágyvég lett, csak úgy, á lá natúr. Az ajtó helyéből pedig fekete táblafestékkel lefestett rajz- és üzenőtábla.

_mg_7385.jpg

_mg_74032_1.jpg

_mg_74732.jpg

Annyira jó volt látni azt is, ahogy a 10 éves szegény kis IKEA Bialitt ruhásszekrény saját kezűleg rajzolt pálmaleveles stencilekkel és a hatalmas fekete, kör alakú IKEA-fogantyúval  vagány urban-jungle stilbútorrá válik. 

_mg_7403a.jpg

_mg_7389.jpg

Egy szintén régi ruhásszekrény fa ajtókerete pedig pókhálóként kifeszített kötelekkel, és csipeszekkel hívogató, személyes fénykép- és emlékgyűjteménnyé lépett elő. A fényképek között helyett kapott a stencilezéskor kivágott pozitív pálmalevél-minta, hogy kéznél legyen, ha máskor is erdősíteni (bocs:pálmásítani) akarunk.

_mg_7360b.jpg

_mg_7360.jpgÉkszertervezőként és Öltöztetőnként is arra törekszem, hogy a stílus összeérjen viselőjével, illetve egy lakás esetében azzal, aki benne él. Anna, a bérlő, azaz a Wedding Project Band énekesnőjének színrelépésével megvalósult egy ilyen találkozás. Hogy-hogy nem, a menta Anna egyik kedvenc színe, amihez nagyon jól illik a finom púderrózsaszín. Ebből készítettem ékszert Annának egy fellépéséhez, a színeket kiegészítve egy kis lilával.

_mg_74032b.jpg

_mg_74032a.jpg

Te is szeretnél egy ilyen színes találkozás részese lenni? Szeretnéd, hogy megtaláljuk a színeidet, úgy az öltözködésben, mint az otthonodban? Hívj bátran a 06-30-3438743-as számon, üzenj e-mailben a czokildi@gmail.com címre, és lájkold a posztot a FB-on. 

Építész: Hegedűs Balázs

Fotó: Kerekes Kata
Styling: Horváth Vera
Sárga puff: Hephaistos
Egyes kiegészítők: Müller Mónika

Ha többet is olvasnál a lakásról, keresd az Otthon magazin 2016/nyári Kislakás különszámát az újságárusoknál.

Címkék: design fehér ékszer menta lakásfelújítás swarowski stencil türelmetlen DIY ikea-hack urban-jungle czokildi czolori

A bejegyzés trackback címe:

https://azoltoztetono.blog.hu/api/trackback/id/tr1911357094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása