marieclairehímzések1.jpg

Régóta vonzódom a fonalakhoz, bizonyára azért, mert édesanyám jóvoltából kislánykorom óta volt szerencsém az ujjaim köré tekerni őket. Az évek során aztán teljesen beléjük gabalyodtam. A szivárvány minden színe kézzel foghatóvá válik általuk, és évezredes hagyomány folytatóinak tudhatjuk magunkat, ha a (konyhai) hámozás szüneteiben hímezünk. Talán ezért is volt rám olyan nagy hatással új Marie Claire Idées gazdag, ugyanakkor éteri fotósorozata a világ különböző tájainak hímzéseiről. 

marieclairehímzések8.jpg

Olyan könnyed, szabálytalan és különleges ez az anyag is, mint a legtöbb a Marie Claires Idées-ben. A csinosság és szépség a francia kultúrában valahogy másként értelmeződik, mint mifelénk. Mindig van benne valami ártatlanság, spontaneitás és játékosság. A következő képen pl. nincs cipő a modellen, van viszont helyette vastag harisnyanadrág egy nyári toaletthez. Furcsa nem? De gyönyörű. Meztelen, de mégsem. A szexis náluk sosem közönséges, inkább titokzatos.

marieclairehímzések2.jpg

marieclairehímzések6.jpg

marieclairehímzések4.jpg

marieclairehímzések7.jpg

marieclairehímzések3.jpg

Elő is vettem rögtön a szekrényből a tavaly nyár óta ott alvó hímzett holmikat. Itt van mindjárt a kedvencem, az eredeti pillangós Kenzo szoknya, amit jó pár éve turkáltam, vagy a fekete alapon bézzsel hímzett ruha. A fukszia színű virágos ruha még átalakításra vár, de már nem sokáig. Mert ezekben a különlegesen hímzett darabokban  igazi nőnek érzem magam. Ha ti is szeretnétek ilyen hímzett csodákat, keressetek bátran. Elviszlek benneteket a város legelegánsabb second hand szalonjaiba, ahol garantáltan megtaláljuk őket.

marieclairehímzések9.jpg

Címkék: vintage hímzett outdoor színbomba

A bejegyzés trackback címe:

https://azoltoztetono.blog.hu/api/trackback/id/tr515260234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása